torstai 9. lokakuuta 2014

Trikoopaita kuopukselle

Kuten eilen luvattu, niin kuvasin ensimmäisen trikoopaitani evö... En ole trikoita hurjemmin ommellut ennemmin, kun olen aina vähän kammoksunut joustavia materiaaleja paininjalkani alla. Tämä tullut jostain yritelmistä ommella venyvää ja vanuvaa harvaa neulosta.

Trikoinen raglanpaita

Tehty Ottobre 4/2010:n perusraglanpaidan ohjeella. Koko 92 noin 87 cm tytön päällä. Nettikeskusteluissa on usein sanottu, että Ottobren paitoihin voi lisätä pari senttiä kun ovat niin kovin lyhyitä, mutta ei ainakaan tämä malli lyhyeltä vaikuttanut. On lähes tunikamittainen tuon kokoisen päällä.

Eilen hehkutin, että odotan illalla pääseväni ompelemaan. Toisin kävi. Päädyin heti kotiin päästyäni lueskelemaan ompelulehteä sänkyyn ja siitä nukkumatti pääsi yllättämään. Ajattelin ottaa 15 - 20 min pikku tirsat - päädyin nukkumaan reilun puolitoista tuntia! Kyllähän sitä tässä iässä pitäisi jo itsensä sen verran hyvin tuntea ja tietää, että Mariam ei tunne pikku tirsoja, vaan ainoastaan kunnon päikkäreitä.

Päädyin sitten vain leikkaamaan kaavoja lehdestä. Collegehousujen kaavat tulivat eilen operoitua. Tarkoituksena olisi siis ommella tuosta samaisesta Ottobren 4/2010 lehdestä joustocollegesta esikoiselle paita ja housut.


Ei kommentteja: