lauantai 25. lokakuuta 2014

Ikeasta verhot

Makuuhuoneessamme on ollut viimeiset pari vuotta tummanruskeat satiiniverhot. Paitsi synkkää, myös hieman epäkäytännöllistä. Verhoissa oli nuo ripustusleksut, jotka laskivat verhon yläreunan juuri sen verran alas, että ikkunan yllä oleva ilmastointiventti veti suoraan ikkunan lähellä olevaan sänkyymme. Lisäksi verhot olivat melko pitkät ja peittivät kiinni ollessaan lämpöpatterin.

Emme kuitenkaan halunneet useita kymppejä tai satasia panostaa makkarin verhoihin vaan päätimme marssia Ikeaan, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä. Siellä on kokemukseni mukaan erinomainen hinta-laatusuhde paksuissa puuvillakamkaissa. Olen käyttänyt niitä useisiin eri kantoliinoihin yms. Erityisesti mei tai - eli neliöliinassa ne ovat mielestäni todella elementissään.


Mies valitsi räiskyvän retrokuosisen kukkakankaan. Yllätyin hieman tästä valinnasta, sillä se ei ollut mielestäni ihan Miestäni. Hyvä valinta kyllä, en valita.

Verhot on leikattu välittämättä kuvion kertauksesta. Sivut on käännetty nurjalle. Tankokuja on 8 cm ja alakäänne 5 cm. Pitäisi varmaan hankkia painokolikot alareunaan, jotta laskeutuisivat suoraan alas. Teen sen jahka ehdin ja jaksan - eli joskus viiden vuoden kuluttua jos ollenkaan...

Tässä suuri hengentuotteeni tunnelmavalaistuksessa.Ei kommentteja: