lauantai 7. huhtikuuta 2012

4L eli Laiskan LankaLauantain Lasagne

Tämä ei ole ruokablogi, tiedän sen. Tämä "innovaatio" oli vain saatava jakaa.

Mies lähti metsään tai siis mökille oksimaan joulukuun talvimyrskyn tuhoja. Olemme siis lasten kanssa (vaihteeksi) kolmestaan. Yhdeltätoista tuli nälkä, sekä minulle että esikoiselle. Pakko-saada-murua-rinnan-alle ja asap. Kuinka se aamu olikaan noin nopeasti vierähtänyt?

En viitsinyt meille kahdelle lähteä mitään monimutkaista tekemään ja nopeastikin saisi valmistua kun nälkä oli jo. Eli jääkaappiin katsomaan mitä sieltä löytyisi; jauhelihaa sekä pari päivää aiemmin umpeutunut raejuusto, jota ei viitsinyt enää tuoreena syödä muttei vielä poiskaan heittää... Myös kolme sekalaista juuston kannikkaa. Tavallisesti heitän kaikki ylimääräjuustot lasagneen, mutta eihän sitä kukaan ala nälän jo suolia kurniessa tehdä, sehän kestää ikuisuuden! Vai kestääkö? Ollaan moderni äiti ja heitetään sapuska mikroon ja katsotaan mitä siitä syntyy.

Tällaista tuli:


Se paitsi näyttää lasagnelta, tuoksuu lasagnelta ja myös maistuu lasagnelta. Se siis kaiken järjen mukaan on lasagnea - tai ainakin se vie nälän. Vähän olisi enemmän juustoa voinut päälle heittää, mutta en jaksanut kannikoiden lisäksi enää muuta raastaa.

Näin tähän tulokseen päädyttiin:

30 minuutin laiskuuslasagne
n. 3 hengelle

300 g jauhelihaa
1 prk (400 g) paseerattua tomaattia

3 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja

mausteita (esim. mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa ja suolaa)

1 purkki (pieni) raejuustoa

lasagnelevyjä (n. 12 kpl)
pari kolme kourallista juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja lisää paseerattu tomaatti. Kiehauta. Sekoita maito ja vehnäjauho keskenään, lisää kastikkeeseen (joo, sinne sekaan vaan - kerran se vain kirpaisee). Kiehauta. Mausta haluamallasi tavalla.

Kasaa lasagneksi. Minä tein näin:
Lado 1/4 kastikkeesta ja 1/2 raejuustosta, peitä lasagnelevyillä (4 kpl)
Kaada 1/4 kastikkeesta ja peitä lasagnelevyillä (4 kpl)
Kuten 1. kerros.
Kaada loput 1/4 kastikkeesta levyjen päälle. Säästin viimeiseksi eniten itse kastiketta ja ongin ne suurimmat jauhelihat jo alempiin kerroksiin.

Mikrota (800 W) 15 - 20 min. Tarkista levyjen kypsyys, mikrota tarvittaessa lisää 5 min pätkissä. Omalla mikrolla riitti 20 min. Lisää juustoraaste ja mikrota vielä 1 - 2 min, kunnes juusto on sulanut. Hyödynnä jälkilämpö!

Sitten vain HERKUTTELEMAAN!

Ei kommentteja: