keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Vaippakaava Uuno

Sain sitten vihdoinkin aikaa kuvata aiemmin esittelemäni Kvaak-taskuvaippaa varten itse piirtämäni vaippakaava yleiseen jakoon. En nimittäin kuitenkaan ala näitä työkseni tekemään myyntiin tai hyödyntämään muuten rahallisesti - patsi tietenkin säästönä verrattuna valmisvaippojen tekoon omaan käyttöön.

Toivon, että laitatte kommenteissa tulemaan tietoa ja mahdollisesti jopa linkkejä kuviin, mikäli kokeilette kaavaa.  Kaavan käyttö omaan tarpeeseen suotavaa, myyntivaippoihin ei. (Juu-u, suuret on naisella luulot omista kaavoistaan...)

Kaavoituksessa yhdistelin Myllymuksujen S/M-koon (5-10 kg), BabyLandin yhdenkoon ja FuzziBunzin yhdenkoon parhaita puolia. Malli on pyllystä melko leveä, kuten BabyLand, ja pituutta noin sentin enemmän kuin Myllymuksussa. Aloitin tämän käytön, kun kuopuksella oli n. 6 kg painoa ja menee vielä meidän himpun verran yli 12 kg painoiselle hoikalle 3-vuotiaallekin.

Nimeksi tälle tuli Uuno, sillä kyseessä on ensimmäinen vaippakaava, jonka olen koskaan piirtänyt (eli nummer uno).

Vaipan strategiset (noin-)mitat:
Koko M/L: 6 - 12 kg
kaava sisältää n. 0,5 cm saumavarat!
- Reisikuminauha 12 cm
- Vyötärökuminauha 10 cm
- 21 cm x 5 cm Applix-tarranauhan lenkkipuolta kiinnitettynä n. 1,5 cm yläreunasta
- 2 kpl 2,5 cm x 4 cm Applix-tarranauhan koukkupuolta siivekkeisiin sekä saman verran pesutarraksi lenkkipuolta.
+ lisäsäätö-tarra haluttaessa (3,5 x 5 cm)

Huomaa! Vyötärön kuminauhakuja on melko lyhyt, voit leventää sitä kaavaan noin 1 cm:n, eli 2 cm koko pituuteen. Aion parannella tätä seuraaviin kokeiluihin.


Pahoittelen kuvan laatua ja ennen kaikkea sitä, että kaava on kuvana. En kuitenkaan saa pdf-tiedostoa liitettyä tänne blogiin, joten joudutte itse piirtämään kaavanne...

Ei kommentteja: