lauantai 10. joulukuuta 2011

Ostoshumalassa

Olen taas shoppaillut. Olen ilmeisesti lähestymässä pahasti nettishoppailuholisuutta. Äippälomalla kun on liikaa aikaa - ainakin ennen synnytystä; sen jälkeen kun ei ajanvieteongelmia pahemmin esiinny...

Sain kaksi päivää ennen synnytystä paketin Tapion kaupasta. Dropsilla on alpakkajuhlat tämän vuoden loppuun, jossa kaikki alpakkalangat ovat alennuksessa. Alpakka kun on niin ihanan pehmeää ja ylellistä lankaa, joten alennushinnat saivat minut luovuttamaan ja tilaamaan.

  10 kerää Dropsin Alpacaa (100 % alpakka, 50 g = 167-180 m, 23 s x 30 krs), tummanvihreä (7895)
10 kerää Dropsin Nepalia (65 % villa, 35 % alpakka, 50 g = 75 m, 17 s x 22 krs), vaalea beige (206m)
2 kerää Gjestal Frostia (75 % superwash villa, 25 % polyamidi, 50 g = 200 m, 30 s = 10 cm), viherkirjava (262)
DMC Moulinelanka, väri blanc
INOX 100 cm:n pyöröpuikot 2 mm

Tilasin siis Alpaca-lankaa miehelle tulevaan neulepuseroon. Kuvasta uupuukin jo kaksi kerää, sillä pusero on jo vaiheessa. Päätin kokeilla 100 % alpakkaa, kun hän valittaa, että kaikki villalangat kutittavat eikä ole tähän mennessä suostunut käyttämään kuin puuvillaneuleita.

Löysin Ravelrysta itselleni ihanan epäsymmetrisen nappitakin ohjeen. Tähän tarkoitukseen Nepal. Heräteostoksena sitten taas Gjestalin ohutta Frostia, josta ajattelin kokeilla jotain vähän haastavampaa sukkaparia. Moulinelanka puolestaan on tarkoitettu kuopuksen, tai siis tarkalleen ottaen mieheni, kastepuvun kirjailuun. En nimittäin ole vielä aiemmin "ehtinyt" lisätä siihen esikoisen nimeä.

Sitten surukseni joudun ilmoittamaan, että uppoihanat KnitPron 2 mm:n 120 senttiset puikot, jotka ostin tässä taannoin, ovat kohdanneet äkkikuoleman. Olivat sitten napsahtaneet poikki säilytyksen aikana. Melkein tuli itku silmään. Onhan tuo 2 mm:n puikko todella ohut ja eikä tuon paksuinen puu nyt paljon kaipaa katketakseen. Päätin sitten korvata nuo 2 mm:n pyöröt metallisilla välttääkseni mielipahan tulevaisuudessa.

Tulla tupsahti sitten toinenkin tilaus postiluukusta. Laiskuuttani tilasin tarvitsemani napit Polinkasta - eihän kukaan 3 viikkoisen lapsen äiti nyt ehdi missään nappikaupassa juoksemaan. Ja sitä paitsi, jos yhtään itseäni tunnen, niin työ jää kesken niin helposti juuri tällaisista syistä ja unohtuu sitten johonkin käsityökorin nurkkaan homehtumaan.

Eksyin joskus kuukausi sitten äitiysneuvolakäynnin jälkeen läheiseen Cittariin. Sieltä tarttui käteen kaksi kerää Novitan uutta Polku-lankaa väriltään Porkkana. Päätin siitä sitten toteuttaa esikoiselle neuletakin. Vihreät napit ovat siis luonnollisesti tähän projektiin. Tästä neuletakista kuvia ja tietoa myöhemmin lisää, kunhan saan sen viimeisteltyä.

Harmaat napit suunnittelin käyttäväni aiemmin mainittuun epäsymmetriseen nappi-neuletakkiin, jonka ajattelin toteuttaa Dropsin Nepalista. Saa nyt sitten nähdä, että koska siihen projektiin ehtii tarttua.

Kaupanpäällisinä tuli jälleen kaksi punaista omppunappia. Mikäli joku ihmettelee mitä tarkoitusta varten nuo kuvassa näkyvät paidannapit ovat, niin ne ovat vastanapeiksi hankittuja. Mielestäni kun neuleeseen yksistään ommellut napit venyttävät neuletta ikävästi, etenkin lastenvaatteissa, joiden käyttö on "hieman" kovakouraisempaa. Vastanappi ehkäisee tätä venymistä melko kivasti. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja: