maanantai 12. joulukuuta 2011

Esikon neuletakki

Edellisessä kirjoituksessa mainitsin tyttären neuletakin kaipaavan nappeja. Olen jälleen ylpeä itsestäni: sain taas yhden työn pääteltyä ja napitettua - kumpikaan kun ei todellakaan kuulu lempipuuhiini. Liian useat neuletyöt ovat jääneet odottamaan juuri päättelyä, saumojen ompelua ja nappien kiinnittämistä hamaan tulevaisuuteen. Nykyään usein muokkaan ohjetta niin, että teen vaikkapa paidan etu- ja takakappaleen yhtenä kappaleena, olkapäät ja ranglanhihoissa kainalonalustan neulon kolmen puikon päättelyllä neulottavan sauman sijaan jne. En tiedä, onko tämä laiskuutta vai fiksuutta...

Mutta sitten valmistuneeseen projektiin, eli neuletakkiin.Eksyin yhden kerran äitiysneuvolakäynnin yhteydessä lähi-Cittariin vaeltelemaan ilman lapsia ja miestä (mitä autuutta!). Heräteostoksena sieltä tarttui mukaan Novitan uutta Polku-lankaa, väriltään porkkana. Jo ostaessa tiesin, että tulisin siitä tekemään esikoiselle neuletakin, mutta mallia pohdin jonkin aikaa. Törmäsin sitten Ravelryn kautta Garnstudion sivuilla olevan lastenneuleen ohjeeseen, jonka neuletiheys täsmäsi riittävän hyvin.


Palmikko-jakun ohje on tehty Dropsin Alpaca-langalle. Ostin työhön, varmuuden vuoksi, kaksi kerää lankaa. Ensin neuloin toisesta kerästä hihat ja sitten aloitin toisesta kerästä vartalokappaleen neulonnan. Näin siksi, että minimoisin mahdollisuuden, että joutuisin vaihtamaan kerää kesken vartalokappaletta, jotta värien vaihtumiset pysyisivät mahdollisimman siisteinä.

Tällainen jakusta sitten tuli:


Kokemuksia:
En suosittele kyseistä lankaa koostumuksensa vuoksi (hahtuvaista ydintä kiertää ompelulankamainen tukilanka) aloittelijalle, on sen verran vaikeaa neulottavaa. Tuntu on kyllä ihana ja lastenneuleisiin soveltuvan tuntuinen.


Ei kommentteja: