torstai 10. marraskuuta 2011

Pikakaulahuivi ja neuletakki tyttärelle

Ollanpas sitä nyt aktiivisia, kaksi postausta alle 24 tunnissa... Hyvä, hyvä minä!

Tytär sai kuin saikin sitten sen Flora-takin ohjeella tehdyn villaneuletakkinsa. Aloin jo epäilemään, että jäisikö se laatikon pohjalle, kunnes likka on kasvanut siitä ulos, mutta eilen saapuneet napit pelastivat tilanteen. Sain juuri ommeltua päivänkakkarat paikalleen.

Flora-takissa on ohjeen mukaan kaksi erilaista taskua, mutta omasta mielestäni kukkatasku ei ollut erityisen nätti, joten tein oman pääni mukaan kaksi samanlaista lehtitaskua ja laitoin kukat sitten nappeihin. Takki ei ole aivan noin tumma, kuin mitä kuvassa näyttää. Lanka oli kuitenkin tummempaa, kuin mitä tilatessani oletin, mutta olen hyvin tyytyväinen sävyyn silti. Tytärkin pitää kovasti takistaan.

Takin Cascade 220 Heathers -lanka on muutenkin todella ihanaa; hyvin pehmeää ja kutittamatonta 100 % perulaista villaa. Ainoa "vika" siinä on, että se on käsinpestävää. Tosin tapaan muutenkin pesemään kaikki villaneuleet käsin, vaikka kyseessä olisikin superwash-villa. Näin ne kestävät parempina, olen todennut.

Toissapäivänä sain inspiraation neuloa tyttärelle uuden kaulahuivin. Hän kun on jo useaan otteeseen valittanut, että viime vuonna neulomani kaulahuivi (jotain Novitan villasekoitetta) kutittaa eikä hän halua sitä käyttää. Kaivoin siis lankavarastosta ainakin 10 vuotta sitten ostamaani Fleuria (100 % akryyli) ja surffasin kauluri-ideoita netistä. En kuitenkaan löytänyt mitään kivaa kaulurin ohjetta, mutta törmäsin napilla suljetun kolmiokaulahuivin kuvaan. Ikävä kyllä en muista, mistä sen bongasin, mutta päätin soveltaa ideaa omastapäästä-tehtyyn huiviin. Ohje on hyvin yksinkertainen:

Napillinen kolmiokaulahuivi

Mallineule: ainaoikea

Luo 4 s. Neulo krs oikein.
Aloita lisäykset:
1. krs: 1 o, langankierto, neule kerros loppuun oikein.
2. krs: Neulo oikein, kunnes jäljellä 2 s (langankierto + reunasilmukka), neulo langankierto kiertäen (=takareunasta) oikein, 1 o.
3. - 4. krs: Oikein.
Toista kerroksia 1 - 4, kunnes kaulahuivi on riittävän pitkä kierrettäväksi puolitoista kertaa kaulan ympäri.
Neulo 4 kerrosta ainaoikeaa.
Aloita kaventaminen:
1. krs: 1 o, ylivetokavennus (nosta 1 s neulomatta, neulo seuraava s oikein, nosta neulomatta nostettu neulotun silmukan yli), neulo kerros loppuun oikein.
2. - 4. krs: oikein.
Toista kerroksia 1 - 4, kunnes jäljellä on 4 s. Päättele, mutta älä katkaise lankaa.

Virkkaa 7 ketjusilmukkaa (tai sopiva määrä käyttämäsi napin koon mukaan) käyttäen neuloen päätellyn kerroksen viimeistä silmukkaa ensimmäisenä silmukkana ja kiinnitä ketjusilmukkaketju viimeisen kerroksen ensimmäiseen silmukkaan. Päättele ja ompele nappi.Ei kommentteja: