keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Nappikauppoja ja valmiita neuleita

Olen laiska - tunnustan sen ihan suoraan. En jaksa lähteä parin vaivaisen napin vuoksi huristelemaan pitkin ja poikin kyliä lähimpään kangaskauppaan. Tästä syystä minulla onkin pyörinyt pari almost-valmista napitonta työtä nurkissa.

Mikä on ratkaisu tähän pulmaan? No, jos Mohammed ei pääse (tai jaksa lähteä) vuoren luokse, niin tulkoon vuori sitten Mohammedin luokse, eiköstä vain... Siis suunnistin totuttuun tapaan nettiostoksille.

Linkkilistoillani on pyörinyt netti-nappikauppa nimeltä Polinka. Aiemmin en ole kyseistä kauppaa kokeillut, mutta nyt päätin ryhdistäytyä ja tilata tarvitsemani napit keskeneräisiin töihin. Tilasin napit maanantaina, maksoin verkkopankkitunnuksilla heti ja napit kolahtivat postiluukusta tänään. Ei mielestäni huonommin. Tässä kokeilusaaliini:

Päivänkakkara-nappeja oli paketissa 4 kpl pieniä ja 3 kpl suuria. Pienet menevät aiemmin mainostamani tyttären Cascade 220 Heathers -langasta neulotun neuletakin somistukseksi, suuret jäävät odottamaan tulevaa tarvetta. Violetit sydännapit ostin kuopukselle neulotun unipussin kiinnitykseen. Ruskea puunappi puolestaan pääsi jo täyttämään tehtäväänsä neuleliivin kiinnittimenä. Punaiset omput tulivat ylimääräisenä tilaajalahjana(?).

Näillä napeilla siis valmistui nyt jälleen yksi neule, eli lokakuun alussa Titityystä tilaamastani Cascaden Eco-langasta neulottu neuleliivi. Ohje löytyi Ravelrysta nimellä Shalom Cardigan (suora linkki ohjeeseen Ravelryn ulkopuolella tässä). Yksi vyyhti riitti juuri sopivasti tuohon työhön ja tuloskin miellyttää ainakin omaa silmää. Ainoa "vika", jonka langasta löysin, on sen todellinen ekologisuus; värjäämättömänä ja ilmeisesti hyvin vähän muutenkin käsiteltynä, langasta huokuu vielä selvä lampaan haju (tai tuoksu, kuinka sen ottaa). Eipä tuo pahemmin minua haitannut ja pianhan tuollaiset "hajuhaitat" haihtuvat tuuletuksella.

Nyt palaillaan nappiompelun pariin, että saan vielä pari neuletyötä valmiiksi...

Ei kommentteja: