keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Unipussia ja uusia sukulaisia

Olen ollut "pari" päivää hieman normaalia hiljaisempi, eikä uusia käsitöitäkään ole kovin paljoa näinä päivinä syntynyt. Syy on kuitenkin hyvä; haimme kuopuksen kotiin laitokselta ja hän on pitänyt huolen, ettei äiti ehdi kovin kauaa itsekseen kudinten kanssa istuksia...

Jälkikasvun kunniaksi päätin nyt julkaista jo aiemmin valmistuneen (oli mukana myös laitoksella) unipussin. En ole kovin usein Suomen maassa näiden käyttöön törmännyt, taitavat olla enemmänkin Jenkkilässä tapana. Pakko kyllä myöntää, että kyllä sielläkin päin taitavat jotain lastenhoidosta tietää - on nimittäin todella mainio kapistus. Lapsi ei pysty sitä päältään pois potkimaan kuten tavallisen peiton eikä saa sitä myöskään vaikka kuinka huitoisi nousemaan kasvojen yli. Nukkuvaa vauvaa on myös unipussissa näppärä siirtää tämän heräämättä, sillä kylmä ilma ei pääse sisään.

Tämäkin väkerrys on siis tehty ihan omasta päästä, joten julkaisen ohjeen tässä. Pahoittelen hieman huonolaatuista kuvaa, joka on otettu huonossa valossa ja ilman salamaa - mutta kun en halunnut kuopusta herättää salamaa räpsyttelemällä, kun (kerrankin) olin saanut päiväsaikaan pienen hengähdystauon...

Unipussi

Tarvikkeet: Paksua konepestävää villa- tai villasekoitelankaa. Määrästä en tällä kertaa osaa sanoa mitään, sillä tein pussin pienestä loppukerästä lankavarastosta löytynyttä villasekoitelankaa. Pitänee varmaan hankkia se talousvaaka...
Puikot: 5 - 6 pyöröpuikot tai sukkapuikot
Tiheys: 14 s x 22 krs = 10 x 10 cm sileää neuletta

Työ neulotaan suljettuna neuleena.

Luo 68 s. Neulo 2 o, 2n -joustinneuletta 3 cm.
Tee reikäkerros solmittavaa nauhaa varten: neulo jokaisen joustinneuleen 2 n silmukan kohdalla *2 n yhteen, langankierto*.
Jatka 2o, 2n -joustinneuletta kunnes työn pituus on 7 cm.
Jatka neuloen sileää neuletta, kunnes työn pituus on 40 cm.
Aloita pohjan kavennukset:
1. krs: *15 s o, 2 o yhteen*, toista *-* yhteensä 4 kertaa.
2. krs: oikein.
3. krs: *14 s o, 2 o yhteen*, toista *-* yhteensä 4 kertaa.
4. krs: oikein.
Jatka näin vähentäen joka toisella kerroksella 1 s kavennusten välissä, kunnes jäljellä on 12 s. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi. Päättele.

Palmikoi kaksinkertaisella langalla haluamasi mittainen solmintanauha ja pujota se reikäkerrokseen. Isommalla lapsella, joka voi leikkiä ja vetää nauhan suuhunsa, ei kannata solmintanauhaa käyttää.

Tämä työ taas jälleen kerran osoittaa sen, että yksinkertainen on kaunista ja ainakin tässä tapauksessa kätevää. Unipussihan on käytännössä vain venytetty jättipipo - sopii siis aloittelijoillekin!

Ei kommentteja: