tiistai 27. syyskuuta 2011

Linkkipäivitystä

Selaimen muistiin on kerääntynyt erinäinen määrä käsityöaiheisia linkkejä. Olen jo jonkin aikaa haaveillut näiden löytöjen jakamisesta myös täällä blogissa, mutta viime aikoina ei aikaa ole muka ollut riittävästi blogipäivityksiin.

Aloitetaan vaikka aiheella
NETTIKAUPAT

Lankatalo Tapion kauppa on Kauhajokinen lankakauppa, jolla on myös nettimyyntiä 5 - 6 €:n toimitusmaksulla tilauksen koosta riippumatta. Voin lämpimästi suositella, sillä asiakaspalvelu on pelannut (jouduin muuttamaan nettitilaustani puhelimitse) ja toimitus oli kiitettävän nopeaa.

Toinen erittäin suositeltava nettikauppa on Titityy, jossa toimitus on erittäin nopeaa ja asiakaspalvelu hyvää. Kaksi kertaa olen tilannut ja molemmilla kerroilla toimitus kirjeitse on saapunut ylihuomisin. Sain myöskin omalla mokalla väärin tilatun tuotteen vaihdettua ilman ongelmia nopeasti.

Brittiläinen kirjakauppa The Book Depository on ollut ahkerassa käytössä paitsi käsityökirjojen (laaja valikoima) myös muun kirjallisuuden suhteen. Tilattua on tullut lähemmäs kymmenen kertaa ja joka kerta toimitus on ollut nopeaa; toimitus saapunut jopa vajaassa viikossa, toisin kuin kotimaisista nettikirjakaupoista.Yhden kerran olen saanut väärän kirjan (oikea kirja, väärä painos), mutta otettuani s-postitse yhteyttä, sain oikean kirjan nurkumatta ja väärän kirjan sain pitää ilman erillistä maksua. Plussaa myös ilmainen toimitus koko maailmaan.

Tilattua on tullut myös Käsityökorista, josta ei myöskään mitään pahaa sanottavaa. Toimitus ihan kiitettävän nopea ja plussaa ilmaisesta toimituksesta yli 25 €:n tilauksille. Saatavilla neulelankojen ja -tarvikkeiden lisäksi mm. kirjontapakkauksia, tuotteita tildailuun sekä muuhun askarteluun.

Kirjokas on ollut pari kertaa testattavana ja ihan kiitettävää palvelua olen saanut myös sieltä. Tarjoaa erilaisten kirjontaan liittyvien tuotteiden lisäksi myös mm. neulontalankoja ja -tarvikkeita. Ilmainen toimitus yli 30 €:n tilauksille.

Kaksi kertaa olen tilannut myös Kangastukku.comista. Tarjolla on runsaasti erilaisia kankaita ja käsityötarvikkeita, myös mm. kestovaippakankaita. Edullinen kauppa, jolla laaja valikoima ja ilmainen toimitus yli 60 €:n tilauksille. Sinänsä minulla ei ole suurempaa valittamista, mutta molemmilla tilauskerroilla on ollut tuotteiden kanssa pientä sähläystä. Ensimmäisellä kerralla tilatussa villakankaassa oli reikiä, mutta korvaava tuote tuli nopeasti s-postireklamaation jälkeen. Toisella kerralla taas sain kangasta 1 m, vaikka olin tilannut 2 m, tälläkin kerralla vaihto oikeaan pituuteen onnistui nurkumatta. Joko minulla on ollut todella huono tuuri tai sitten Kangastukussa sählätään jonkin verran... Nämä kokemukset eivät kuitenkaan saaneet minua säikähtämään niin pahasti, etten uskaltaisi enää tulevaisuudessa Kangastukku.comia kolmatta kertaa kokeilemaan jos sieltä löytyy jotain tarvitsemaani - se kuuluisa kolmas kertahan toden sanoo.

Yksi ainoa verkkokauppa on onnistunut karkottamaan minut asiakaskunnastaan. Tilasin tässä kuukausi sitten KoolAideja Muksuaitasta ja se oli samalla ensimmäinen ja viimeinen tilaus. Toimitusmaksun kanssa oli epäselvyyksiä (tuotteen esittelysivulla ja verkkokaupan toimitussivulla oli eri tietoa toimituksen hinnasta) ja yritin ensin parisen viikkoa tilauksesta saada selvitettyä toimituksen hintaa, jotta olisin saanut maksettua tilaukseni. Sähköposteihini ei vastattu lainkaan. Sitten kun vihdoin ja viimein sain tuon hinnan selville ja tilauksen maksettua, postitukseen meni vielä yli viikon verran. Jätän tästä syystä Muksuaitan pois nettikauppojen linkkilistalta, että kukaan ei erehtyisi luulemaan minun suosittelevan sitä.

NEULEOHJEET

Tähän asti minulla onkin ollut jo muutamia ilmaisia neuleohjelinkkejä linkkilistallani:

IhanItse - käsityöharrastajien keskustelupalsta, ei varsinaisia neuleohjeita
Knitty - englanninkielinen nettineulelehti
Novita - lankavalmistajan neuleohjeita
Ravelry - huima määrä ilmaisia neuleohjeita (yli 70 000 kpl), myös maksullisia ohjeita, vaatii rekisteröitymisen
Ullaneule - kotimainen neulelehti

Tässä vielä muutama lisää:

DROPS design - lankavalmistaja Garn studion yli 3000 suomenkielistä neuleohjetta, lisää mm. englanniksi ja ruotsiksi
Knitting Adventures - lasten neuleita
KnitWiki - neulonnan ensyklopedia, sis. ohjeiden lisäksi muuta neuletietoutta
Lion Brand Yarn -  lankavalmistajan neuleohjeita, vaatii rekisteröitymisen
Popknits - nettineulelehti englanniksi, viimeisin ilmestynyt numero vuodelta 2009
The Knitting Pen - neuleohjeblogi

Olen erotellut näistä "yleisistä" neuleohjeista erikseen
VINTAGENEULEOHJEET

A Good Yarn - 1920-luvun neuleohjeita
Antique Knitting Patterns - runsaasti lastenvaatteiden ohjeita, mutta myös naisille ja miehille
Betsie -  2 kpl 1940-luvun neule- ja virkkauslehtiä lastenvaatteisiin
Free Vintage Knitting - runsaasti vintageohjeita naisille, miehille ja lapsille, myös asusteita ja sisustustavaroita
Helen Heath - pari naisten 1940-luvun neuletta ja sukkaohje
KnitHeaven - ohjeita myös 1800-luvun lopulta ja ihan 1900-luvun alusta
Knitting History - eri kausien historiallisia ohjeita, mm. 1400-luvun naisen huppupäähine
National Library of Australia (vanhojen lehtien haku) - Australian kansalliskirjaston vanhojen lehtien haku
Skiff - 1930-1950-lukujen naisten neuleohjeita
Subersive Femme - runsaasti vintageohjeita sisältävä blogi
TigerMouseCat: Picasa-albumit - useita skannattuja neule- ja virkkausohjelehtisiä
Vintage Purls - 1940- ja 1950-lukujen ohjeita
Vintage Stitch-O-Rama - runsaasti ohjeita 1880-1960-luvuilta
Wayward Creating - muutamia ohjeita sisältävä blogi
Yesterknits - muutamia ilmaisohjeita, muut maksullisia

Jaa-a, eivätköhän nämä tältä päivältä riitä. Nauttikaa!

Ei kommentteja: