keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kakkunäpertelyjä

Menin sitten ostamaan Tuusulan Confetista kauan himoitsemani Wiltonin kukkamuottisetin marsipaanikukkien tekemistä varten.


Olihan sitä sitten aivan pakko päästä heti töissäkin hehkuttamaan ja päädyin tekemään työkaverini tyttären 5-vuotissynttärikakkua varten muutamia vaaleanpunaisia kukkasia. Tuli sitten myös yksi ruusukin väkerrettyä, mutta kyllä siitä huomasi, ettei vähään aikaan moista ole tullutkaan harjoiteltua. Työkaveri kyllä oli kovin tyytyväinen lahjuksiin - tai ainakin näin vakuutti...


Ostin samalla myös pursotinpussin ja pari pursotustyllaa. Olen tähän saakka selvinnyt kakkupursotuksissa ihan vain muovipussilla, jonka toiseen kulmaan on leikattu reikä. Päätin kuitenkin sijoittaa kunnon työkaluihin, kun niiden hinta ei kuitenkaan ihan päätä huimaa ja kunnon teräksiset tyllat ovat kuitenkin pidempiaikainen kumppanuus.

Pursotusta piti siis päästä ensi tilassa harjoittelemaan ja miehen työkavereille valmistui seuraavia "leivoksia". Ohje hyvin helppo:

  • 1 suklainen kääretorttupohja (sopiva ohje löytyy vaikkapa Kinuskikissan sivuilta) leikattu sopiviksi paloiksi ja sijoitettu litistettyihin paperisiin muffinssivuokiin.
  • Kostutetaan maltillisesti vaikkapa sekamehulla.
  • Päälle levitetään kermavaahdon ja omenahillon seosta.
  • Loppu kermavaahdosta (tässä värjätty vaaleanpunaiseksi samoilla nestemäisillä elintarvikeväreillä, kuin mitä käytetty aiemmin lankojen värjäämiseen...) pursotetaan leivoksen reunoille.
  • Koristelu kaapista löytyneillä sokerisydämillä tai muilla koristeilla.
Eivät nämä leivokset nyt mitään kondiittorikilpailua voittaisi, mutta kelpaavat kyllä makeannälkään...

Ei kommentteja: