lauantai 27. elokuuta 2011

Vintage-ohjeita postiluukusta

Viime aikoina olen kunnostautunut nettishoppailussa. Perjantain kunniaksi postiluukusta oli tipahtanut kaksi Huuto.net-ostosta. Ei viikonloppu voinut paremmissa merkeissä alkaa, kun pääsi heti töistä palattua hautautumaan sohvannurkkaan ja lukemaan uusia ostoksia.

Lise-Lotte Lystrupin "Ne ihanat neuleet" on vuodelta 2008. Kyseessä on siis 1930-50-lukujen neuleohjeita, jotka Lise-Lotte on uudistanut vastaamaan nykynaisen mittoja käyttäen tänä päivänä markkinoilla olevia lankoja. Kirja sisältää 21 neulemallia.

Pakko myöntää, että kirja oli hienoinen pettymys. Kirjassa oli pari ohjetta, jotka voisin toteuttaa, kuten alla oleva lehti-kaulahuivi, mutta muutamia ohjeita oli muunnettu niin voimakkaasti nykyajan pukeutumistyyliin sopivaksi, että ne olivat menettäneet vintage-tyylisen leimansa täysin. Tuloksena siis nättejä perusneuleita, joiden innoittajana on ollut menneiden vuosikymmenien ohjeet.


Mieluisampi ostos oli Ester Bondesenin "Kaunis neuletyö - nykynaisen neulonnan käsikirja", joka on aitoa aikansa ohjeistusta vuodelta 1947. Kirja sisältää kolme pääotsaketta; neulontatekniikka, työohjeet ja korjaukset. Täysin aikansa lapsi - ihania ohjeita ja vinkkejä! Tosin kaikki eivät kyllä taida tulla testaukseen, kuten neulottu villainen uimapuku...Ei kommentteja: