Tässä saaliini:
1 kpl (250 g / 437 m) Cascaden Ecological Wool -lankaa
värinä Chocolate, 100 % perulaista värjäämätöntä ekologista villaa
1 vyyhti (100 g / 244 m) Louhittaren luolan käsinvärjättyä Louhitar-lankaa,
värinä Kahvi, 100 % suomenlampaan villaa Pohjanmaalta.
3 vyyhtiä (100 g / n. 200 m) Cascade 220 -lankaa
murrettuna Heathers Mystic Purple -sävynä, 100 % perulaista villaa
1 vyyhti (50 g / 400 m) Cascade Alpaca Lace -huivilankaa sävyssä Icelander, 100 % Babyalpaca
Tilauksen suunnittelemiseen meni lähes viikko, sillä halusin, että minulla on kaikille langoille käyttötarkoitus ohjeen tarkkuudella selvillä ennen tilausta. Muutoin ne päätyvät lankavarastoa ja "parempaa tulevaisuuden käyttöä" odottamaan.
Cascaden Eco-langasta suunnittelin tehdä itselleni Ravelrysta löytyvän Shalom Cardiganin -ohjeella (tässä pdf-linkki suoraan ohjeeseen Ravelryn ulkopuolella) liivin. Ensin epäilin, että mahtaako tuo 250 g riittää paksuudestaan huolimatta moiseen, mutta sitten löysin Ravelryn projektipuolelta useampiakin Shalom Cardiganeja, jotka oli toteutettu kyseisestä langasta yhdeltä vyydiltä.
Kyllä tuo 250 g Eco-lankaa on aika pläjäys, sillä tässä näkyy kyseinen vyyhti kerittynä tyhjän talouspaperirullan hylsyn ympärille. Tulin siihen tulokseen, että millään en pystyisi "perinteistä" lankakerää pyörittelemään neulonnan alkuvaiheessa. Ajattelin hyödyntää vanhaa ja hyvää koneneulontakikkaa, eli kartiolle kerimistä, tosin tässä vähän Niksi-Pirkka-mentaliteetilla. Nyt voin sitten neuloessa laittaa tuon langan pyörimään talouspaperitelineeseen - perhe tuskin olisi ilahtunut pienen jalkapallon kokoisesta sinne-tänne sinkoilevasta lankakerästä olohuoneen lattialla...
Työn alle pääsi välittömästi jo aiemmassa postauksessa mainittu Flora-neuletakki 3-vuotiaalle tyttärelleni Cascade 220 -langasta. Ohjeessa neuletakki on tehty puuvillalangasta, mutta päätin ottaa riskin ja muuttaa langan villaksi, sillä villa soveltuu Suomen talveen puuvillaa paremmin. Ainakin tähän mennessä tuo malli näyttäisi luonnistuvan myös villalangasta erinomaisesti.
Joku tarkkasilmäinen voi muuten huomata, että olen kerinyt langan sisältä päin purkautuvaksi keräksi "normikerän" sijaan. Toimii mielestäni paljon paremmin kuin normaali ulkopäin purkautuva kerä. Kerä pysyy neuloessa kivasti paikallaan eikä pyöri pitkin lattioita. Tapa soveltuu parhaiten noin 50 - 100 g lankakerille, esim. Eco-lankaa en edes yrittänyt lähteä tällä tavoin kerimään. Mikäli joku ei tiedä, kuinka sisältä juoksevan kerän keriminen kotikonstein onnistuu, niin hyvä ohje löytyy esimerkiksi Ariadne's Weblogista.
Alpaca Lace -huivilanka tuli ihan vain heräteostoksena näiden kahden lisäksi, sillä hinta ei päätä huimannut (6,90 €) ja lankavalmistajan sivuilta löytyi Leaves of Green -huppukaulurin ohje yhdelle vyydille.
Ainoastaan Louhittaren luolan Louhitar-lanka jäi ilman etukäteissuunniteltua käyttötarkoitusta. Olin vain niin utelias tuon kotimaisen ja käsinvärjätyn suomenlampaan villasta valmistetun langan suhteen, että päätin tilata yhden vyydin. Ainahan nyt keskipaksulle 100 % villalangalle nyt jokin käyttötarkoitus löytyy - eikö vain...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti