keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Nostettuja silmukoita ja lapasia

Uusivuosi tuli vietettyä mökin rauhassa. Kutoen, kuinkas muutenkaan.

Joulupukki oli tuonut Novitan Lapaslehden. Ihastuin äärettömästi Lammaslapasiin, jotka näyttävät kyllä ihan täysin Late Lampaalta. Pitänee neuloa jossain vaiheessa miehelle Late-sukat...

Mutta käsissäni oli siis vajaat kerät mustaa ja vaaleanpunaista Nallea, jotka olin hamastrannut pakkauskiireessä ajatuksella kai-noista-nyt-jotain-neulomista-keksii.

Lapaslehdessä oli kiva aikuisten lapanen, joka oli toteutettu kahdella eri langalla raidoittamalla ja silmukoita nostamalla. En ollut pitkään aikaan kokeillutkaan nostettuja silmukoita, joten päätin kokeilla mallia. Ainoa vika vain, etten itse tarvitse lapasia ja vaaleanpunainen ei muutoinkaan ole ihan oma juttuni.

Esikoinen puolestaan voisi pitää vaaleanpuna-mustista lapasista...

Kavensin kuviomallia neljästä nostetusta silmukasta kolmeen. Näin sain lapaselle silmukkamääräksi 44, joka on hyvä määrä sirotassuiselle Esikoiselle.


Kiva malli ja perinteistä kirjoneuletta helpompi ja nopeampi toteuttaa. Vaikka Novitan mukaan malli on kokeneemmalle neulojalle, en pitäisi tätä kuitenkaan kovin vaikeana. Jos osaa peruslapasen neuloa, niin tämä voisi olla hyvä malli semialoittelijallekin lähteä kuvioita toteuttamaan.Ei kommentteja: