keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Pupusia paitasissaan - Bunnies in shirts


Eurokankaasta tarttui viime keikalla mukaan myös edukas pupu-kuvioinen trikoo. Hintaa oli muistaakseni reilu 13 e ja sen huomaa kyllä laadustakin. Aina sanotaan, että trikoon laadun tunnistaa hinnasta ja hyvä trikoo maksaa 20 euron kummankin puolen. Allekirjoitan tämän. Pöllökankaan ompelun jälkeen tämä kangas tuntuikin varsin heiveröiseltä. Saa nyt nähdä että kauanko tämä kestää käytössä.

Tästä syntyikin kummallekin tyttärelle ihan vain arkipaidat. Metri kangasta riitti juuri ja juuri 98 ja 116 senttisiin perusmallin ranglanpaitoihin. Nuorempi ei sinänsä tarvitsisi enempää paitoja, mutta pakkohan hänellekin on välillä ommella tai tulee "hieman" kateelliseksi jos vain isosiskolle ompelee. Vanhemmalla on puolestaan krooninen peruspaita-pula. Malli on vaihteen vuoksi taas Ottobresta, lehdestä 4/2012, malli 18.

Kuvia sain napsittua vain pienemmästä paiasta, sillä toista en ennättänyt ahdistaa urkkaan kuvaussessiota varten ennen kuin neiti rynnisti jo kouluun takki päällä. Meillä kun kaikki ompelukset tuntuvat valmistuvan suoraan jonkun päälle ja likapyykkikoriin.

Isosiskon paita on muutoin samanlainen, mutta siihen ei ole lisätty rusettia vaan sydämen muotoinen "made with love" merkki on kiinnitetty yhden pupun rusettiin. I bought this bunny jersey from Eurokangas. This was quite low price fabric, only around 13 euros per metre. They say that you know the quality jersey by its prize tag and good quality can be found around 20 euros per metre. I have to say that I believe this these days.

The fabric transformed into basic raglan shirts for both of my daughters. The pattern is from Ottobre again, #18 in issue 4/2012. One metre was just enough for shirts in sizes 98 and 116.I was able to take photos only from the smaller before it was used and in the laundry bag... I didn't add that bow to the other shirt but I sew a heart with "made with love" to a bow of one of the bunnies.

Ei kommentteja: