keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Edelleen hiljaista käsityö(blogi)rintamalla...

Heräsin tässä eilen illalla siihen, etten ole pitkään aikaan poiminut käsityötä käteen - saati sitten kirjoitellut mitään tänne blogiin.

On ollut kiireitä. Koti- ja opiskelurintamalla on tuullut. Ja lähes puhurin lailla. En muuten sivumennen sanottuna suosittele työn ohessa opiskelua pikkulapsiperheen äidille. Enkä myöskään äitiysloman ohessa opiskelua kahden lapsen äidille. Juu. Ei siitä sitten sen enempää kuin että ohi on!

En ole siis ehtinyt neuloa /ommella / virkata / näpertää mitään tässä kuukauden aikana. Olen kyllä onnistunut haalimaan uusia pitää-tehdä-sitten-kun-on-aikaa (ikuisuus)projekteja; mm. esikoisen prinsessaroolimekkoon on hankittu kankaat, itselle pitäisi ommella polka dot -paita (kaavat jo piirretty Burdasta), pari vaippaa pitäisi vielä ommella ja loin juuri eilen illalla extra-marinoidusta varastolangasta (ostettu kirppikseltä noin 12 vuotta sitten...) itselleni keväisen/syksyisen neulepaidan syksyn työhön paluuta ajatellen... Sitten kun saisi vielä sitä aikaa istua ompelukoneen eteen ja huristella. Onneksi neuleet on helpompia toteuttaa lyhyemmälläkin tauolla.

Mutta mikään näistä ei ole lähelläkään valmistumistaan. Olen kuitenkin surffaillut jonkin verran myös netin käsityöihmemaassa ja seuraavat linkit olen sieltä teidänkin iloksenne muistiin laittanut:

Knitting with Poppyrock
Kategorioita löytyy oikeanpuoleisesta valikosta: "Free knitting patterns", "Free vintage knitting patterns", jne. Pelkästään vintage-ohjeita löytyy yli 40 kpl. Myös lasten ja miesten neuleita. Kannattaa tutustua!


Examiner.com / Portland Darlene's Vintage Knitting Patterns
Shaaleja ja kuvioneuleita 1950-luvun tyyliin.


Faded Splendour
Useita vintageneuleohjeita. Sivuvalikosta löytyy myös linkki virkkausohje-postauksiin. Mahdollisuus myös liittyä postituslistalle, jonka jäsenet saavat viikottain vintageohjeen sähköpostiinsa.

Ei kommentteja: