sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Neuleohjeita Briteistä

Olen jo aiemminkin maininnut mielestäni mainion nettikirjakaupan Briteissä. The Book Depository toimittaa kirjoja ilman postikuluja ympäri maailman. Itse kirjojen hinnatkaan eivät ole korkeat; olen usein ostanut tuolta Suomalaisen tai Akateemisen kirjakaupan sijaan, kun on saanut huomattavasti halvemmalla. Luen myös runsaasti kaunokirjallisuutta englanniksi ja tuolta on tullut käsityökirjojen lisäksi tilattua runsaasti pokkareita lähes polkuhintaan - moni enkunkielinen pokkari kun maksaa Suomessa noin 10 euroa ja tuolta saa saman kirjan toimituskuluitta 4 - 6 euron hintaan... Toimittavatkin nopeammin kuin suomalaiset verkkokaupat, sillä toimitus tapahtuu yleensä 1 - 3 vuorokaudessa ja posti kulkee Briteistä yleensä maksimissaan 3 arkipäivää. Tilaus on siis yleensä noin viikossa tipahtanut postiluukusta.

Mutta sitten itse asiaan, eli tilaamaani neuleohjekirjaan. Tilasin Kari A. Cornellin "Retro Knits: Cool Vintage Patterns for Men Women and Children from the 1900's Through the 1970's" -kirjan. Hinta oli huimat 13,90 € - vertailun vuoksi mainittakoon, että kyseinen kirja löytyy esim. Akateemisen listoilta hintaan 33,52 €, mutta se on "tilapäisesti loppu".

Kirjan sisältöä voi käydä kurkistelemassa mm. Google Booksista.

Kirja sisältää 45 neuleohjetta 1910-1970-luvuilta. Mukana oikein kivoja malleja, jotka varmasti tulee toteutettua. Mielestäni kovinkin 14 euron arvoinen.

Sivuhuomautuksena: Google Booksista löytyy kivasti erilaisia neulekirjoja (joista useat löytyvät tilattavaksi The Book Depositorysta). Sieltä saa hyvässä lykyssä myös ilmaisia neuleohjeita, sillä useista kirjoista esitellään useita peräkkäisiä sivuja... Ei kun googlettelemaan!

Kuvan lähde: http://www.bookdepository.co.uk/

Ei kommentteja: